Nederlandse Beroepsvereniging van Beleggingsprofessionals
Mijn lidmaatschap

CFA Investment Foundations

Het Investment Foundations®-programma is een wereldwijd erkend certificeringsprogramma dat u de fundamenten van de beleggingsindustrie biedt, met de kwaliteit, reputatie en duurzaamheid van het CFA Institute keurmerk. Het programma is ontworpen voor iedereen die wil instappen of doorgroeien in de beleggingsindustrie. Voorbeelden hiervan zijn personen die streven naar een frontoffice-functie zonder financiële achtergrond, maar ook ondersteunende professionals in vermogensbeheer op gebieden zoals human resources, projectmanagement, informatietechnologie, marketing, juridische zaken, administratie en strategie.

Het programma behandelt de structuur en terminologie van de beleggingsindustrie, evenals banen en een breed scala aan onderwerpen, waaronder ethiek (evenals ESG en diversiteit, gelijkheid en inclusie), economie, financiële overzichten, beleggingsinstrumenten en portefeuillebeheer. Het is gebaseerd op gestructureerd, scenario- en verhalen-gebaseerd leren en bestaat uit zes modules en een eindbeoordeling.

Het CFA Investment Foundations-programma is een zelfstudieprogramma waarmee kandidaten op hun eigen tempo kunnen studeren en het examen kunnen afleggen wanneer ze er klaar voor zijn. Het vereist ongeveer 60-90 uur totale studietijd en wordt afgerond via een online test bestaande uit 100 multiple-choicevragen.

Na voltooiing van het programma hebben kandidaten een solide begrip van de beleggingsindustrie, wat nuttig zal zijn om problemen te identificeren en om op een vakkundige manier te communiceren met en ondersteuning te bieden aan beleggingsprofessionals door kritisch mee te kunnen denken en de juiste vragen te stellen. Het CFA Investment Foundations-programma is ook een geweldige opstap voor degenen die geïnteresseerd zijn in het behalen van het CFA-charter.

De huidige vergoeding (laatst bijgewerkt in 2023) is USD350.

Voor registratie, meer informatie en de meest recente kosten/gegevens gaat u naar https://investmentfoundations.cfainstitute.org/.

Abonneer op onze nieuwsbrief