Nederlandse Beroepsvereniging van Beleggingsprofessionals
Mijn lidmaatschap

Vrijwilligers

Onze vereniging floreert dankzij een toegewijd netwerk van vrijwilligers. Een belangrijk deel van onze activiteiten, output en verenigingsmanagement wordt georganiseerd door vrijwilligers, meestal georganiseerd in commissies. Dit zorgt voor een breder scala aan bijeenkomsten van hoge kwaliteit over actuele thema's met up-to-date kennis en expertise, evenals activiteiten met meerdere "handen / hoofden". Op deze manier zijn we in staat om onderwijs, kennis en netwerken te bevorderen. Onze vrijwilligers zijn van vitaal belang om ons te helpen de diensten te ontwikkelen die we onze leden bieden en om onze missie te volbrengen om de beleggingssector voortdurend vorm te geven en te versterken.

We nodigen je uit om een actieve rol te spelen in de ontwikkeling van de Society, je ervaringen te delen en bij te dragen aan de toekomst van je beroep. Ondersteund door andere vrijwilligers en het kantoor van CFA Society Netherlands, krijg je de kans om een aantal soft skills te ontwikkelen, erkenning te krijgen en impact te hebben op het lidmaatschap, de Society en de bredere beroepsgroep, en om gelijkgestemde professionals te ontmoeten binnen een kleinere kring.

Wordt ook vrijwilliger

  • Bekijk hieronder de structuur van ons vrijwilligersprogramma en de diverse vrijwilligersgroepen die momenteel actief zijn bij CFA Society Netherlands;

  • Bekijk alle huidige vacatures;

  • Onze commissiestructuur lijkt wellicht rigide, maar is dat niet. We staan open voor alle nieuwe ideeën voor activiteiten of output waar onze leden baat bij kunnen hebben, of ze nu nieuw zijn qua inhoud of vorm;

  • Geef hier je interesse in vrijwilligerswerk aan, zelfs als je op dit moment nog geen interessante mogelijkheid ziet. We kunnen samen meestal wel een plek vinden.

De Commissie structuur

Inhoudelijke commissies richten zich op specifieke beroepsmatige onderwerpen in navolging van de laatste ontwikkelingen, voeren onderzoek uit of organiseren bijeenkomsten. De kennis die zij genereren wordt regelmatig gepubliceerd in het VBA journaal of op onze website. Zie het overzicht van de inhoudelijke commissies en werkgroepen.

Activiteiten commissies zijn verantwoordelijk voor het soepel lopen van de vereniging en haar terugkerende bijeenkomsten en projecten. Een lijst van onze activiteiten commissies vindt u hier​.

Governance commissies verzekeren de kwaliteit van onze programma's en een goede werking van onze vereniging.

Ad-hoc vrijwilligerswerk op een event of project is óók mogelijk indien u slechts beperkte tijd heeft of een speciale expertise heeft die u beschikbaar wilt stellen.

Lidmaatschap van CFA Society Netherlands is een voorwaarde om deel te kunnen nemen als vrijwilliger in een commissie. Commissies kunnen een beperkte capaciteit hebben of aanvullende criteria voor toetreding vragen. 

CFA Institute Commissies

Leden van CFA Society Netherlands worden eveneens uitgenodigd actief deel te nemen op mondiaal niveau door lid te worden van een van de commissies van CFA Institute met de volgende onderwerpen:

  • ​Marktintegriteit & Advocacy
  • Codes, normen & richtlijnen
  • Beleidsposities & onderzoek
  • Certificering​
  • Ethiek & professioneel gedrag
  • Educational Advisory Committee's (EAC) EAC Working Body (WB)

Meer informatie over vrijwilligerswerk is te vinden op de website van CFA Institute.

Abonneer op onze nieuwsbrief