Nederlandse Beroepsvereniging van Beleggingsprofessionals
Mijn lidmaatschap

Het bestuur van CFA Society Netherlands

Inge van den Doel: Voorzitter

Bij het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) werd Inge van den Doel in 2012 Chief Investment Officer. Vanaf 2017 was ze algemeen directeur van PMT. Tussen 2009 en 2012 was Inge directeur van VBA - en daarna is ze altijd lid gebleven van VBA en vervolgens CFA Society VBA Netherlands. Ze heeft zitting in de Commissie ter beheer van de VBA reserves. Voor deze periode heeft ze gewerkt bij De Nederlandse Bank in verschillende rollen, zoals Head of Asset Management en Head of Treasury.  Voor haar tijd als manager was ze portfolio manager bij De Nederlandsche Bank en de Bank of England. Inge is gepromoveerd bij het Tinbergen Instituut aan de Universiteit van Amsterdam. Inge zal plaats nemen in het bestuur per januari 2023.

 

Vincent Stap, CFA: Bestuurslid

Vincent Stap, CFA, is financieel risicomanager voor Invest-NL, waar hij verantwoordelijk is voor het beoordelen en bewaken van financiële risico's vanuit een tweedelijns perspectief. Voordat Vincent in 2021 zijn huidige functie op zich nam, was hij risicomanager voor Triple Jump, waarbij hij zich zowel op financieel als op operationeel risico richtte. Daarvoor was hij senior manager bij EY Financial Services Risk Management, waar hij actief was in de vermogensbeheer- en pensioenfondsensector. Daarvoor werkte Vincent als (senior) risicomanager bij PGGM, waarbij hij zich richtte op de alternatieve beleggingsmandaten zoals private equity en private real estate. Vincent heeft een master in financiële econometrie van de Erasmus Universiteit.

 

 

Noortje Draper RBA: Bestuurslid

Noortje Draper is Senior Investment Manager voor PGGM Investments en verantwoordelijk voor het opzetten van de Trading Analytics desk. Voordat ze haar huidige functie kreeg in 2020, werkte ze als Senior Portfolio Manager & Trader bij het Commodity Fund van PGGM. Noortje heeft een master in Financiële Economie van de Radboud University Nijmegen en heeft de RBA titel.

 

 

 

Raphie Hayat, CFA: Bestuurslid

Raphie Hayat is senior beleggingsstrateeg bij a.s.r., waar hij onderdeel is van het strategie en research team. Naast zijn werk bij a.s.r., is Raphie part-time docent bij de Utrecht University School of Economics. Raphie heeft een master in Economie en Finance en is gepromoveerd in de Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij Certified Financial Risk Manager (FRM) en CFA Charterholder. Voorheen werkte hij als senior econoom bij de Rabobank, waar hij China, Japan en andere Aziatische economieën volgde.

 

 

Linde Kok, CFA: Bestuurslid

Linde Kok is Senior Investor Relations Specialist bij PostNL en acteert als liaison tussen het management van het bedrijf en beleggers. Daarvoor werkte Linde als strategisch analist bij NN Investment Partners (NN IP), waar ze zich bezighield met corporate development en fusie & overnames. Ze was secretaris van Responsible Investing SteerCo en voorzitter van NN IP Corporate Citizenship task force. Linde begon haar loopbaan in de verzekeringswereld als projectmanager bij NN Group waarna ze werkzaam was op de Financial Analysis & Reporting afdeling van NN Leven, NN Group’s levensverzekeringsbedrijf. Linde heeft zowel een master in Finance als een master in Marketing - beide behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Linde is CFA Charterholder.

 

Gül Poslu, RBA: Bestuurslid

Gül Poslu bekleedt de functie van Executive Director Institutional Clients bij Goldman Sachs Asset Management. Ze heeft een diverse achtergrond en heeft gewerkt in zowel de financiële als commerciële sectoren bij adviesbureau Zanders, verzekeraar Achmea, ING Bank en met vermogensbeheerders (PGGM en NN Investment Partners). Met meer dan 20 jaar ervaring en diepgaande kennis van de Benelux institutionele markt heeft Gül een sterke staat van dienst en een duidelijke passie voor de klant. Ze is ook actief betrokken bij non-profitorganisaties. Gül heeft een masterdiploma in Financiële Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Yiyi Huang, CFA: Bestuurslid

Yiyi Huang is Senior Investment Consultant bij Aegon Asset Management. Ze is een ervaren financieel professional met uitgebreide ervaring in de vermogensbeheersector. Momenteel dient ze als Senior Investment Consultant bij Aegon Asset Management sinds oktober 2022. Voordat ze bij Aegon Asset Management kwam, bekleedde ze verschillende functies bij verschillende bekende vermogensbeheerbedrijven, waaronder Goldman Sachs Asset Management (voorheen bekend als NNIP), MN, PGGM en Shell Asset Management. Yiyi heeft een masterdiploma in Quantitative Finance van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Rob Verheul: Bestuurslid

Rob Verheul is Directeur Operations en Transformatie en bestuurslid van Achmea Investment Management. Hij is verantwoordelijk voor Operations, IT en Transformatie. Eerder was Rob Europees Hoofd van het Center of Excellence for Pension Funds bij CACEIS en COO en lid van de Raad van Bestuur van ACTIAM. Zijn nieuwsgierigheid leidde ertoe dat hij een vroege gebruiker werd van blockchaintechnologie en werkte aan een eerste toepassing in digitale activa. Rob heeft een masterdiploma in Finance van de Universiteit Maastricht.

Abonneer op onze nieuwsbrief