Nederlandse Beroepsvereniging van Beleggingsprofessionals
Mijn lidmaatschap

Over ons

CFA Society Netherlands is een professionele non-profit vereniging die de belangen van haar leden, voornamelijk Register BeleggingsAnalist (RBA) en Chartered Financial Analysts (CFA) certificaathouders en kandidaten in Nederland, vertegenwoordigt. De vereniging maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van verenigingen opgericht door het CFA Institute, 's werelds toonaangevende vereniging van beleggingsprofessionals.

Onze missie is bijdragen aan de vooruitgang en stabiliteit van de beleggingsgemeenschap in Nederland door normen te stellen, ethiek te verhogen, competenties te verbeteren en kennis te delen. We rusten onze leden uit met de tools om hun klanten beter te kunnen bedienen en de uitdagingen van ons voortdurend veranderende vakgebied te beheersen.

CFA Society Netherlands is het resultaat van een fusie in 2018 tussen VBA ("Vereniging voor BeleggingsAnalisten", opgericht in 1961) en CFA Society Netherlands (opgericht in 1999) en is een van de grotere verenigingen die zijn aangesloten bij het CFA Institute, met meer dan 2200 leden, 200 actieve vrijwilligers, vijf medewerkers en een zeskoppig bestuur; een levendige en dynamische gemeenschap van beleggingsprofessionals. De vereniging biedt een scala aan diensten en middelen aan haar leden, waaronder netwerk events, onderzoeks- en quant competities, professionele ontwikkelingsprogramma's en evenementen, en beleidsinitiatieven. Vier keer per jaar publiceert de vereniging het VBA Journaal, een krant met actualiteiten en thema's rond investeringen, inclusief interviews, opinies en wetenschappelijke artikelen.

Uniek voor CFA Society Netherlands is 1) hun aanbod van het RBA Programma, een diepgaand modulair executive education programma om uw beleggingskennis verder te ontwikkelen, en 2) het erkende MiFID II Stay Compliant Programma, een jaarlijkse cursus om de professionele competentie van beleggingsprofessionals te onderhouden, bij te werken en te beoordelen, in overeenstemming met MiFID II richtlijnen en voorschriften.

Een van de belangrijkste doelen van CFA Society Netherlands is het bevorderen van de hoogste normen op het gebied van ethiek, onderwijs en professionele uitmuntendheid in de beleggingsindustrie. De vereniging bereikt dit door een scala aan educatieve en trainingsprogramma's aan te bieden aan haar leden, evenals het organiseren van evenementen en conferenties die de nieuwste trends en kwesties in de beleggingsindustrie aanpakken.

CFA Society Netherlands is ook toegewijd aan het bevorderen van diversiteit en inclusie in de beleggingsindustrie en werkt aan het creëren van een gastvrije en inclusieve omgeving voor al haar leden en de industrie als geheel. De vereniging streeft actief naar diversiteit in haar lidmaatschap en leiderschap en ondersteunt initiatieven die tot doel hebben een meer diverse en inclusieve beleggingsindustrie te creëren.

Sinds de fusie heeft CFA Society Netherlands een brede ledenbasis, bestaande uit verschillende benoemingen en verschillende soorten lidmaatschap. Het doel van onze inclusieve samenleving blijft het creëren van een omgeving waarin alle beleggingsprofessionals vertegenwoordigd zijn en de mogelijkheid hebben om deel te nemen en bij te dragen.

Het feit dat we een vereniging zijn die openstaat voor alle beleggingsprofessionals, ongeacht hun opleidingsachtergrond, heeft ervoor gezorgd dat we meer impact kunnen hebben voor onze leden en de beleggingsbranche. Onze inclusieve samenleving bevordert diversiteit, wat leidt tot meer innovatie doordat nieuwe perspectieven en ideeën op tafel worden gebracht. Naarmate we groeien, hebben we het potentieel om een breed scala aan gebieden positief te beïnvloeden. We hebben momenteel educatieve programma's voor alle groepen in de sector. We besteden ook extra aandacht aan training over onderwerpen die in de toekomst steeds belangrijker zullen worden, zoals ESG en technologie. Omdat we een diverse en inclusieve samenleving zijn, hebben deze programma's een groter bereik en maken ze meer impact.

Abonneer op onze nieuwsbrief