Nederlandse Beroepsvereniging van Beleggingsprofessionals
Mijn lidmaatschap

Global Investment Performance Standards (GIPS®)

​CFA Society Netherlands is een erkende lokale sponsor van Global Investment Performance Standards (GIPS®). De gips standaarden zijn gecreëerd en worden beheerd door CFA Institute en betreffen vrijwillige standaarden gebaseerd op de fundamentele beginselen van volledige transparantie en eerlijke weergave van de prestaties van investeringsresultaten. Deze wereldwijde standaarden voor Investment Performance rapportage geven beleggers de extra transparantie die zij nodig hebben om Investment Managers te kunnen te vergelijken en evalueren.

Bezoek de GIPS website voor meer informatie over hoe uw bedrijf GIPS compliant kan worden of om de meest recente versie van de GIPS normen in te zien.

Als lokale sponsor van de GIPS standaarden functioneert de CFA Society Netherlands Commissie Investment Performance Measurement (IPM) op de Nederlandse markt als platform voor het voeren van discussies en het leveren van input op nationale en globale initiatieven met betrekking tot prestatiemeting. De commissie is ook belast met de verdere ontwikkeling, implementatie en acceptatie van de GIPS standaarden op de Nederlandse markt.

Voor meer informatie over de lokale implementatie van de GIPS standaarden of over de activiteiten van de IPM commissie, neem contact op met de commissievoorzitter Casper Lötgerink.

Abonneer op onze nieuwsbrief