To know is to grow | CFA Society VBA Netherlands

Professional Learning programma

CFA Society VBA Nederlands en CFA Institute bieden hun leden Professional Learning (PL) om u te helpen uw nieuwsgierigheid te cultiveren en vooruit te komen in uw carrière. We moedigen onze leden aan om ten minste 20 PL credits per jaar op te nemen om op de hoogte te blijven van veranderende praktijken en veranderende eisen uit de branche.

Leden die de titel Risk Manager Financial Institutions (RMFI) hebben verkregen, zijn verplicht om gedurende drie jaar minimaal 60 uur aan PL te doen om de titel te behouden. Dispensatie geldt voor de eerste drie jaar na afronding van de opleiding. Specificaties voor deze verplichtstelling kunt u nalezen in het Reglement Professional Learning.  

Investeer in jezelf

Neem deel aan kwalificerende PL-activiteiten die zijn ontworpen om bij te dragen aan uw kennis als beleggingsprofessional en u continue te ontwikkelen. Kies activiteiten die:

  • educatief van aard zijn
  • betrekking hebben op leeronderwerpen die zijn afgeleid van de Global Body of Investment Knowledge (GBIK®), of
  • zijn gericht op het vergroten van uw kennis, vaardigheden en bekwaamheden als beleggingsprofessional

Naast de mogelijkheden die worden geboden via CFA Society VBA Netherlands en CFA Institute, kunnen de volgende activiteiten in aanmerking komen:

Zelfstudie

Ga voor een zelfgestuurde aanpak door inhoud te kiezen die relevant is voor uw werk en de werkvorm die u aanspreekt in uw eigen tempo.

On-the-job training

Claim PL-credits voor elke interne of in aanmerking komende on-the-job-training die u via uw werkgever ontvangt.

Aanbiedingen van derden

Live-evenementen, universitaire cursussen, webinars en andere vaktechnische lezingen buiten die van CFA Institute of CFA Society VBA Nederlands komen mogelijk in aanmerking voor PL-credits.

Verdien en registreer PL-credits

Er zijn verschillende manieren om uw kennis up-to-date te houden. Lokaal kunt u in aanmerking komen voor PL-credits door het bijwonen van een van de vele educatieve evenementen, online cursussen en leesmateriaal (VBA Journaal) georganiseerd of aangeboden door CFA Society VBA Nederlands. Bovendien biedt de website van CFA Institute een veelvoud aan opties, variërend van op maat gemaakte nieuwsbrieven (Selections), het bijwonen van specifieke evenementen of online leren. Na voltooiing van een van deze items, kunnen PL-credits automatisch aan uw PL-dagboek worden toegevoegd.

Inhoud geproduceerd en verzameld door CFA Institute is beschikbaar in de vorm van publicaties, tijdschriften, boeken, onderzoeksdocumenten, webcasts, online leercursussen, samenvattingen en recensies van boeken, blogs en meer. Ontdek de verzameling van professional learning materialen van CFA Institute die zijn ontworpen om u te helpen concurrerend te blijven in de beleggingsbeheerindustrie.

We nodigen u uit om door de bibliotheek met inhoud van CFA Institute te bladeren. Filter op onderwerp, formaat of productserie om uw volgende PL-activiteit te vinden. En werk uw voorkeuren bij om een Selections-nieuwsbrief van CFA Institute te ontvangen die is afgestemd op uw interesses.

Onze leden kunnen hun activiteiten eenvoudig registreren en beheren met behulp van de online trackingtool van CFA Institute. U kunt hier lezen hoe u uw PL-credits kunt behalen en registreren. Hier vindt u ook voorbeelden van kwalificerende PL-activiteiten en hoe u uw activiteiten naar PL-punten kunt omrekenen.

Voor uw gemak hebben we richtlijnen opgesteld voor het berekenen en toekennen van PL-credits voor specifieke activiteiten in Nederland.

RBA, RMFI programs 40 credits per afgerond jaar
Aparte modules van het RBA/RMFI programma 15 credits per module
DSI MiFID II aanvangsexamen – Top-up 8 credits waarvan 2 SER
DSI MiFID II aanvangsexamen - Regular 20 credits waarvan 2 SER
Integriteit e-learning module NCI 4 credits waarvan 4 SER
Integriteit workshop NCI 6 credits waarvan 6 SER
MiFID II stay compliant program voor adviseurs 8 credits waarvan 4 SER credits voor afronding alle modules
MiFID II stay compliant program voor informatieverstrekkers 6 credits waarvan 4 SER credits voor afronding alle modules
Bijdrage aan projecten/commissies Maximum 4 PL credits per jaar
Scriptie in kader van promotie aan erkende economische universiteit in Nederlands 60 credits

Klachten

CFA Institute en CFA Society VBA Netherlands besteden de grootst mogelijke zorg dat de activiteiten die worden aangeboden onder het Professional Learning programma voldoen aan onze hoge normen bij het leveren van relevante educatieve producten voor onze leden.

Mocht een lid niet tevreden zijn over de meerwaarde, inhoud of organisatorische aspecten van de Professional Learning-activiteiten die worden aangeboden door CFA Society VBA Netherlands, dan kan een lid een formele schriftelijke klacht indienen. Voor meer informatie: Klachtenregeling Professional Learning CFA Vereniging VBA Nederlands. Voor meer informatie kunt u per e-mail contact met ons opnemen.

De klachtenprocedure is van toepassing op het MiFID II stay compliant programma, modules van het RBA programma, modules van het Risk Management for Financial Institutions programma waaraan het lid heeft deelgenomen via CFA Society VBA Netherlands.

 
Abonneer op onze nieuwsbrief