Nederlandse Beroepsvereniging van Beleggingsprofessionals
Mijn lidmaatschap

Lid worden van CFA Society Netherlands?

CFA Society Netherlands is de beroepsvereniging van beleggingsprofessionals met 2.000+ leden die werkzaam zijn in alle subsectoren van de branche in Nederland. Het lidmaatschap van CFA Society Nederland helpt uw professionele en loopbaanontwikkeling door middel van netwerken, kennisdeling, Professional Learning evenementen en opleidingen. Wilt u weten wie wij zijn en waar wij voor staan? Maak dan kennis met ons bestuur en bureau en lees ook onze missie en visie eens door. Lidmaatschap van CFA Society Netherlands staat open voor iedereen in de beleggingssector, we heten nieuwe leden van harte welkom. Als lid kunt u genieten van vele voordelen. Het lokale deel ervan wordt verzorgd door CFA Society Netherlands. Het internationale gedeelte komt van CFA Institute. Wilt u deel uitmaken van ons netwerk? Vraag uw lidmaatschap aan via deze link. Kandidaten in het CFA, RBA of CIOP programma kunnen een lokaal kandidaat lidmaatschap aanvragen via het bureau.
 

Voordelen lidmaatschap

Uw lidmaatschap van CFA Society Netherlands biedt u de volgende voordelen:

Lokale voordelen

 • Gratis of met korting deelnemen aan lokale evenementen van hoge kwaliteit en opleidingen.
 • Netwerken met meer dan 2.000 leden in Nederland.
 • Deelnemen aan een kleiner netwerk van gelijkgestemden, gevormd door onze actieve en vaak gespecialiseerde commissies die ons in staat stellen om evenementen te organiseren volgens de filosofie 'door leden, voor leden'.
 • Ons vakblad VBA Journaal ontvangen; dit verschijnt elk kwartaal. In het archief van het VBA Journaal kunt u oude artikelen terugvinden.
 • Deel uitmaken van een effectieve en collectieve stem die opkomt voor de beroepsgroep door middel van contacten met brancheorganisaties, beleidsmakers en regelgevers.
 • Blijf op de hoogte van de laatste trends en onderzoeken die van invloed zijn op de financiële sector.
 • Neem deel aan het Professional Learning Programma. PL credits voor evenementen aangeboden door CFA Society Netherlands worden automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke PL agenda.
 • Maak gebruik van lokale mogelijkheden voor professionele en loopbaanontwikkeling, zoals soft-skills-evenementen.
 • Toegang tot het Mentor Programma; een programma van 9 maanden waarin de kennis en ervaring van onze senior leden wordt gebruikt om junior leden te helpen hun levens- of carrièredoelen te bereiken.
 • Opname en zichtbaarheid in het RBA en/of RMFI register, indien van toepassing.

Internationale voordelen

 • Het CFA Societies Global Passport Program geeft u ook toegang tot evenementen van onze zusterverenigingen, tegen de gereduceerde prijs voor lokale leden. Hier zitten ook veel webinars tussen! Klik hier voor snelle navigatie naar de events van onze zusterverenigingen!
 • Financial Analysts Journal; vakblad dat kennis van en inzicht in de praktijk van het beleggingsbeheer bevordert door de publicatie van stringent, collegiaal getoetst, voor de praktijk relevant onderzoek.
 • Toegang tot andere eersteklas publicaties, zoals Future of Finance, CFA Institute Journal Review, en Access to other Premier Publications, such as Future of Finance, CFA Institute Journal Review, en CFA Institute Research & Policy Center (RPC).
 • Een gratis abonnement op GetAbstract (normaal USD 299/jaar); Bespaar tijd en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen in de sector met beknopte samenvattingen van relevante bronnen op zakelijk en financieel gebied, waaronder belangrijke economische en financiële rapporten die zijn samengesteld door The Economist Intelligence Unit. (In PDF, MP3, en e-reader downloadable).
 • PL diary; toegang tot een breed spectrum aan Professional Learning activiteiten (PL) de mogelijkheid deze zelf online in te zien en te onderhouden in de persoonlijke PL agenda. Punten behaald bij activiteiten van de Society worden automatisch bijgeschreven. 
 • Nóg meer mogelijkheden tot professional learning (PL) via de bronnen van CFA Institute, inclusief zelfstudie en training, evenementen, boeken, artikelen, webinars, podcasts.
 • Gebruik de Global Job Directory; laad je CV en ontvang Job alerts, of gebruik de internationale banenzoeker.
 • Nóg meer carrière bronnen; Gebruik CV builder en interview simulator, maak assessments, verken de bibliotheek met artikelen, video’s en webinars en verfijn uw soft skills ter voorbereiding op uw volgende carrièrestap.
 • Refresher Readings; Blijf op de hoogte van wat belangrijk is in de investment management industrie met lezingen, rechtstreeks uit het CFA Programma curriculum.
 • Opname in en toegang tot de wereldwijde Member Directory.
 • Update je CFA vrijwilligers profiel en meld je aan voor een positie die bij je past, bijvoorbeeld Volunteer Grader. Assisteer bij de beoordeling van het virtuele Level III essay examen en geef terug aan de professie, netwerk met andere charterholders en maak deel uit van een kernactiviteit van CFA Institute. Lees hier meer en meld je aan als Grader.
 • Benut de gratis toegang tot dataproviders met de Investment Data Alliance, een partnerschap tussen CFA Institute Research Foundation en diverse beleggingsinstituten waar data en content gerelateerd aan data wordt gedeeld met beleggingsanalisten. Sommige data is alleen beschikbaar gesteld aan leden van CFA Institute. Omvat CalcBench (US data normaal USD 4.000/jaar), SmartKarma (APAC data normaal USD 499,99/jaar), the SBBI data set, meer dan 80 MSCI indexes, drie FactSet datasets, en meer!!
 • Een CFA Charter wordt wereldwijd erkend, ook door andere opleidingsinstituten en instanties. Bekijk de lijst met vrijstellingen en ontheffingsmogelijkheden per type en land, zoals de CIPM Level I Excemption

Lees meer over de voordelen van lidmaatschap in onze flyer.

Lidmaatschap categorieën

Mogelijke lidmaatschappen van CFA Society Netherlands betreffen: reguliergeaffilieerd (dit betreffen beiden een dubbel lidmaatschap van zowel CFA Institute als van CFA Society Netherlands) en het kandidaat lidmaatschap dat alleen lidmaatschap van de Society biedt. Door het gecombineerd lidmaatschap profiteren leden niet alleen van lokale activiteiten van CFA Society Netherlands. Zij hebben ook toegang tot het brede assortiment content, publicaties, onderzoek, evenementen en conferenties van CFA Institute en de mogelijkheid om Professional Learning activiteiten (PL) te registreren in de PL agenda. Meer informatie over de voordelen van het lidmaatschap van CFA Institute vindt u hier en meer informatie over content van CFA Institute vindt u hier. Reguliere en geaffilieerde leden genieten van dezelfde voordelen, de enige uitzondering is dat geaffilieerde leden niet mogen meestemmen over CFA-Institute bestuurskwesties. 

Als u deelneemt aan een van onze meerjarige opleidingsprogramma's, kunt u kandidaatlid worden of geaffilieerd lid. Lees meer over het kandidaat lidmaatschap (van alleen de Society), de voorwaarden, speciale extra voordelen en hoe u zich kunt aanmelden.

Type lidmaatschap Doelgroep Voorwaarden
Geaffilieerd lid
(Gecombineerd lidmaatschap. Jaarlijkse contributie $424)
Beleggingsprofessional die niet voldoet aan de vereisten voor het reguliere lidmaatschap
en niet van plan is deel te nemen in het CFA of CIPM programma
Regulier lid
(Gecombineerd lidmaatschap. Jaarlijkse contributie $424)
Beleggingsprofessional met directe betrokkenheid bij het ondersteunen van besluitvorming rondom beleggingen
Kandidaat lid
(lokaal lidmaatschap Society, jaarlijkse contributie: €80)
Voor geregistreerde kandidaten in het CFA, RBA, CIOP and CIPM programma en de CFA Charter Pending kandidaten.
 • Ingeschreven in het CFA, RBA, CIOP of CIPM programma
 • Het betreft een lidmaatschap van CFA Society Netherlands (dus niet van CFA Institute) met eigen aanmeldingsprocedure per e-mail.
 • Maximaal 3 jaar

Tarieven en aanmeldingsprocedure

Tarieven

Het lidmaatschap van CFA Society Netherlands bedraagt jaarlijks $424 en loopt van 1 juli tot 30 juni. tijdens het eerste jaar geldt een pro-rata tarief. Van de jaarlijkse contributie gaat $299 naar CFA Institute en $125 naar de lokale Society. Indien u gepensioneerd bent of om redenen van familie, gezondheid, verandering van beroep of verlies van werk tijdelijke dispensatie nodig heeft, maar tegelijkertijd uw relatie met de Society wenst te behouden, kunt u de status van professioneel verlof aanvragen. Er geldt dan een ander tarief. Neem contact met ons op voor meer informatie. Kandidaat-lidmaatschap is mogelijk voor een maximum van 3 jaar voor slechts 80 euro per jaar.  

 

Aanmeldingsprocedure

CFA Institute beheert de inschrijving, aanvaarding en het betalingsproces. Indien een lidmaatschap van CFA Institute wordt aangevraagd, wordt u verzocht u eveneens in te schrijven bij een lokale vereniging. Het is echter mogelijk alleen lid te worden van CFA Institute. In dat geval gelden dezelfde voorwaarden, maar wordt alleen toegang tot de content en diensten van CFA Institute verleend en niet tot de lokale activiteiten van de Society. Meer informatie over de aanvraagvoorwaarden en -procedure vindt u hier. Meldt u hier aan voor een lidmaatschap van CFA Institute en CFA Society Netherlands.

De leden zijn zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van de nodige informatie en het up-to-date houden van hun persoonsgegevens. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. ook vindt u hier extra hulpmiddelen voor de aanvraag van uw lidmaatschap.

Abonneer op onze nieuwsbrief